CAŁA PRAWDA O CHOLESTEROLU Dr Sandra Cabot, Margaret Jasinska

W tej książce poznasz całą prawdę o cholesterolu i dowiesz się, co zrobić, żeby nie dopuścić do zablokowania i stwardnienia tętnic, które mogą doprowadzić do rozwoju chorób serca oraz udaru, a także przedwcześnie zrujnować Ci życie.

Więcej szczegółów


22,95 zł brutto

5 dostępnych

Klienci, którzy kupili ten produkt, kupili również:

SPIS TREŚCI


Przedmowa

Cała prawda o cholesterolu

Czy leki, które bierzesz, ci szkodzą?

Rozdział 1

Czym jest cholesterol i dlaczego go potrzebujemy?

Cholesterol w żywności

Działanie cholesterolu 

Cholesterol i inne tłuszcze obecne w krwiobiegu

Rozdział 2

Rola cholesterolu w chorobach serca  

Rozdział 3

Przyczyny wysokiego poziomu cholesterolu 

Złe odżywianie  

Syndrom X  

Uwarunkowania genetyczne

Hipotyroidyzm

Stres  

Brak ruchu

Palenie papierosów  

Rozdział 4

Tłuszcze i ich rola w chorobach serca

Rozdział 5

Wieńcowa choroba serca

Budowa i funkcje serca 

Czym jest wieńcowa choroba serca?  

Rozdział 6

Leki obniżające poziom cholesterolu, ich działanie i efekty uboczne  

Statyny  

Inne rodzaje leków obniżających poziomu cholesterolu

Rozdział 7

Zagrożenia związane z niskim poziomem cholesterolu we krwi  

Rozdział 8

Stany zapalne i ich rola w chorobach serca  

Białko c-reaktywne 

Homocysteina 

Miażdżyca - co tak naprawdę dzieje się w tętnicach?  

Wszystko zaczyna się od stanu zapalnego 

Rozdział 9

Co wywołuje rozległe stany zapalne?

Prawdziwe czynniki ryzyka rozwoju chorób serca

Otyłość  

Utlenione kwasy tłuszczowe i cholesterol  

Cukrzyca

Nikotyna i inne toksyny

Stres  

Infekcje

Zaburzenie czynności układu odpornościowego

Wysokie ciśnienie krwi  

Czy aspiryna stanowi odpowiedź?

Rozdział 10

Badania, które pozwalają ocenić ryzyko rozwoju chorób serca

Rozdział 11

Opinie Australian Heart Foundation na temat chorób serca

Rozdział 12

Mity i fakty dotyczące żywności  

Jak odczytywać informacje zamieszczone na nalepkach?

Żywność, o której masz mylne wyobrażenie  

A co z margaryną obniżającą poziom cholesterolu?

Rozdział 13

10 rad, które trzeba wziąć sobie do serca

Ogranicz spożycie węglowodanów

Zwiększ spożycie błonnika  

Jedz tylko dobre tłuszcze i unikaj złych

Wzbogać swoją dietę o przeciwutleniacze

Zioła, które pomagają sercu

Utrzymuj niski poziom homocysteiny  

Popraw funkcjonowanie wątroby

Wzmocnij układ odpornościowy  

Panuj nad stresem 

Zapewnij swojemu ciału odpowiednią dawkę ruchu

Inne czynniki, które wpływają na rozwój chorób serca

Rozdział 14

Dieta chroniąca serce

Rozdział 15

Przepisy zdrowe dla serca

Przepisy na soki zdrowe dla serca 

Zupa chroniąca serce

Lista najważniejszych produktów spożywczych, które pomogą ci chronić serce 

Słowniczek

Bibliografia

  • liczba stron 186
  • oprawa miękka

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Only registered users can post a new comment.

Koszyk 

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Razem 0,00 zł

Koszyk

Kategorie

Newsletter

Centrum Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies – ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.